Gastenboek

 1. Cora says:

  Hai allen,

  Op zoek naar een nieuw hondenmaatje kwam ik op de Smoushond. Direct vielen er kwartjes omdat jullie ras in alles lijkt samen te vallen met wat ik zoek in een hond. Ik denk daarmee dat ik ook een goed thuis voor een pup van dit ras kan bieden. Maar… hoewel ik altijd en met heel veel honden kennis heb gemaakt; met dit ras nog niet. Ik ben gevallen voor de blonde maar zou er heel graag een paar in real live ontmoeten.

  Omdat alles sessies van julloe club af zijn gelast was een tip vanuit jullie club hier de vraag te stellen of iemand van jullie zo’n ontmoeting mogelijk kan maken. Ik woon nabij Waalwijk, Brabant. Nabij de Drunense duinen. Iemand zin in wandeling daar samen met de hond!?

  Ik hoor heel graag. Als je berichtje naar me stuurt kom ik graag een keer in jouw richting.

  Groet en benieuwd!

  Cora

 2. anka smit says:

  hallo,
  Morgen is onze Iepie jarig en word 16 jaar. Ik herinner mij onze eerste kennismaking met haar in Raalte, Bij Ria en Clementine. Ons gezin met 4 kinderen in leeftijd van 4-10. Wat waren we blij dat we eindelijk een pup kregen. Voor kerst konden we haar ophalen en tot de dag van vandaag genieten we met en van elkaar. Wat hebben we een superhond. En zij een supergezin. Met elkaar hebben we heerlijke jaren gehad. Altijd gaat ze mee. Behalve het jaar dat we met het gezin naar Vietnam gingen… Een logeeradresje was niet moeilijk want iedereen is verliefd op haar. Helaas zijn mijn man en ik gescheiden maar we zorgen om de beurten voor haar want kunnen haar niet missen. Kinderen zijn bijna uitgevlogen maar Iep is nr 1 dan komen wij, de ouders. Ik zet dit berichtje erin omdat ik nl heel benieuwd ben of er nog zusjes zijn van het I-nest 22-10-2004, Morgen 16 jaar, wat een mooie leeftijd en nog steeds gezond. Alleen stokdoof en staar op de oogjes, en af en toe wat urinedruppeltjes,maar daar gebruikt ze een medicijn voor. Verder is ze nog in topconditie. Wandelt nog rustig 5-10 km mee met kleine rustpauze en speelt nog graag.
  Ze had nog 4 zusjes. We staan op de wachtlijst en konden al een pup krijgen maar we gunnen Iep een rustige oude dag…Ben benieuwd.
  Morgen eerst maar eens flink de verjaardag vieren en hopen dat ze nog tijd bij ons blijft,
  Groetjes van het baasje van de liefste hond.

 3. Simone says:

  Hallo,
  De smoushond lijkt ons een hond die bij ons gezin zou passen. Echter we zouden dit ras graag keer in het echt willen zien. Worden de pups ook medisch gekeurd. Hoe worden de pups groot gebracht? Heb je zelf ook inspraak waar je puppy vandaan komt, bijv zijn ze kinderen gewend? Mag ik aan de Facebook pagina toegevoegd wordem zodat ik nog een beter beeld kan vormen.

  Ik hoor graag terug.
  Vr groet simone

 4. Els van Berkum 8431 pv 64 says:

  Wat hebben jullie een prachtig blad gemaakt van mijn HSC.
  B.is bij ons gekomen na een herplaatsing. en is een gewldige huishond.
  Van het begin af aan, hebben we,els en B,een klik.
  B moest wel het een en ander leren, maar het is heel goed gelukt.

 5. Ria Bais says:

  September 2020: wat een raar jaar hebben we achter de rug i.v.m. het coronavirus.
  Zelf heb ik geen hond meer maar ik blijf de Smous met belangstelling volgen via fb en natuurlijk het clubblad.
  De vrijwilligers waar de club op draait lijken echt veel op een Smous: ze blijven zoeken naar mogelijkheden om ondanks de beperkingen hun normale programma te volgen!

  Respect daar voor!
  Vriendelijke groet van Ria.

 6. Peter en Marion Bulsing says:

  O, wat duurt wachten lang. Maar voor een heerlijke smous hebben wij geduld. Jammer dat niet bekend is op welke plek we staan. (:))

 7. Floor van Zuijlen says:

  Hallo,
  Is het mogelijk om ergens kennis te maken met dit ras? Het lijkt me zo op papier een prachtig ras, maar zou graag eens kijken of het past bij mijn huidige hondje (havanezer teef, 2jr).

  Mvg Floor

 8. Mieke Rombouts says:

  Beste,

  Is het echt niet mogelijk om een Smous te kopen als je in België woont.
  Ik ben gewoon verliefd geworden op het ras, wij hebben een hondje geadopteerd via dierenhulp zonder grenzen.
  Nu wil het toeval dat hij een beetje op een smous lijkt.
  Het is zo jammer dat wij dit mooie en leuke ras niet kunnen kopen.

  Alvast dank en veel succes met de Smousjes
  Groetjes Mieke

 9. Loes Burger-Hakbijl says:

  Beste Rosa,

  Eigenlijk is van de twee alleen de Ritsdag geschikt. Er komen dan over de dag wisselend ruim dertig Smouzen en er zijn ook altijd nog honden van de medewerkers aanwezig. Er is een stand met medewerkers die vragen kunnen beantwoorden, ook tussen de onderdelen door zijn er altijd wel eigenaren die graag over hun Smous vertellen.

Laat een bericht achter