Nieuws

Ritsdagen e.d.

Dit voorjaar zijn de omstandigheden drastisch veranderd. Het Corona virus overspoelde ons en belemmerde ons in onze onderlinge contacten.

Het leidde tot een hausse van aanmeldingen op de wachtlijst: menigeen kreeg nu tijd voor een hond.

Gelukkig heeft corona de teveneigenaren niet van fokken weerhouden, maar voor degenen die de nesten bezoeken om de pups te beschrijven en te fotograferen wierp het virus een (hoge) drempel op.

Een groot probleem is nu ook het beoordelen van de jonge honden op fokgeschiktheid.

De jonge hondendagen (ritsdagen) kunnen we niet op de oude voet voortzetten. Er is geen gelegenheid meer die ons kan en wil ontvangen op de wijze die we gewend waren: teveel mensen in een kleine ruimte, geen horeca voorziening, geen toilet aanpassing.

De eerste ritsdag “nieuwe stijl” moeten we nog ervaren. In ieder geval is het nu niet mogelijk een  heel nest tegelijk uit te nodigen.

Op grond van de vragenformulieren kunnen we het bekijken van die honden die niet (meer) voor de fokkerij in aanmerking komen uitstellen tot ….?

Ook de gedragstest moet corona-proof aangepast worden de komende maanden.

Een gezamenlijke nest bijeenkomst  zal beperkt moeten blijven tot een buitengelegenheid waarbij dan ook de vader en de moeder van het nest aanwezig kunnen zijn. Menig fokker zal zich daartoe kunnen inzetten.

Lieve mensen: het is niet anders. Laten we hopen dat we middels vaccinaties gauw een groepsimmuniteit kunnen bereiken zodat we weer alle vrijheid in bijeenkomen krijgen.

Namens het terugfokprogramma Hollandse Smoushond, Fredie van der Giessen

 1. Miep Wassenaar says:

  Beste mensen,

  Onlangs heb ik mijn lieve hond moeten laten inslapen. Ik woon in een huisje aan de rand van Leiderdorp waar volop natuur en water is.
  Al zoekende werd ik verliefd op de Smous en het terugfokprogramma.
  Het karakter samen met het uiterlijk maakte mij direct blij.

  Graag zou ik meer horen en als het kan, in deze Covid 19 tijd eens kennis komen maken,

  Fijn weekend,

  Vriendelijke groet,
  Miep wassenaar

  telf.: 06 49846930

Laat een bericht achter