Nieuws

Ritsdagen e.d.

Sinds het voorjaar van 2020 zijn de omstandigheden drastisch veranderd. Het coronavirus overspoelde ons en belemmerde ons in onze onderlinge contacten. En de tweede golf is momenteel gaande.

Het leidde tot een hausse van aanmeldingen op de wachtlijst: menigeen kreeg nu tijd voor een hond.

Gelukkig heeft corona de teveneigenaren niet van fokken weerhouden, maar voor degenen die de nesten bezoeken om de pups te beschrijven en te fotograferen werpt het virus een (hoge) drempel op.

Een groot probleem is nu ook het beoordelen van de jonge honden op fokgeschiktheid.

De jonge hondendagen (ritsdagen) konden we niet op de oude voet voortzetten, in september lukte het een aangepaste versie te organiseren. Gezien de huidige situatie en de aangescherpte maatregelen is dat momenteel niet mogelijk.

Op grond van de vragenformulieren kunnen we het bekijken van die honden die niet (meer) voor de fokkerij in aanmerking komen uitstellen tot ….?

Ook de gedragstesten zullen nog wat langer moeten wachten.

Lieve mensen: het is niet anders. Laten we hopen dat we middels vaccinaties gauw een groepsimmuniteit kunnen bereiken zodat we weer alle vrijheid in bijeenkomen krijgen.

Namens het terugfokprogramma Hollandse Smoushond, Fredie van der Giessen

 1. Lisa de Waal says:

  Goedemiddag,

  Onlangs hebben wij ons ingeschreven op de wachtlijst voor de Hollandse Smoushond. Is er een mogelijkheid om te zien op welke plek je staat? We hebben (nog) geen bevestiging van de inschrijving gehad na het doorsturen van de gegevens.

  Overigens weet ik niet of er überhaupt een bevestigingsmail wordt verstuurd, daarom bij deze even de vraag. Mijn excuses voor enig ongemak.

  Bedankt!

  Vriendelijke groet,
  Lisa

 2. Anne van der Veen says:

  Via deze weg benader ik u met het verzoek om ons te informeren. Het geval wil dat wij na 14 jaar van onze lieve Kooiker hondje (nu 2 jaar geleden) afscheid hebben moeten nemen.
  Inmiddels kriebelt het weer en voelen wij het gemis van een vertrouwde hond.
  Afgelopen zomer waren wij bij mijn zus op bezoek in Friesland (Warten) en troffen wij bij terrasbezoek een dame met een smoushond. We kwamen in gesprek en we waren gelijk verkocht. Een hond naar ons hart. Ze was erg enthousiast en vertelde over het ras. Inmiddels zijn we zover dat we graag in contact willen komen met een eigenaar welke een nestje verwacht.
  Kunt u ons informeren welke stappen en bij wie we ons kunnen melden?

  We horen graag van u

  Met hartelijke groet,

  Cécile & Anne van der Veen
  Amersfoort
  0634856846

  • Loes Burger-Hakbijl says:

   Alle Smoushondenpups gaan via de wachtlijst zie http://www.smoushond.nl/wachtlijst/.
   In deze tijd met al zijn restricties zijn er geen openbare bijeenkomsten, wandelingen e.d. Zodra daartoe wel de gelegenheid is wordt het op de website en de FB-pagina gepubliceerd

 3. Miep Wassenaar says:

  Beste mensen,

  Onlangs heb ik mijn lieve hond moeten laten inslapen. Ik woon in een huisje aan de rand van Leiderdorp waar volop natuur en water is.
  Al zoekende werd ik verliefd op de Smous en het terugfokprogramma.
  Het karakter samen met het uiterlijk maakte mij direct blij.

  Graag zou ik meer horen en als het kan, in deze Covid 19 tijd eens kennis komen maken,

  Fijn weekend,

  Vriendelijke groet,
  Miep wassenaar

  telf.: 06 49846930

Laat een bericht achter